Редактор: e-mail: Кадър бТВСлави Трифонов и партията му ни поставиха пред ситуация,

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВСлави Трифонов и партията му ни поставиха пред ситуация,
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Не може човек, който не ми е казал добър ден, да ме нарича предател

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Слави Трифонов и партията му ни сложиха пред обстановка, която не съществува в досегашната 30-годишна процедура на използване на Конституцията. Факт е, че " ИТН " не се оправиха с осъществяване на мандата. Така в " Лице в лице " по бТВ Татяна Дончева разяснява думите на Слави Трифонов, че на следващия ден няма да показват за гласоподаване в Народното събрание своя проектокабинет.

Конституционната процедура планува претендентът за министър-председател да работи през президента и когато той връчи на президента състава на държавното управление и структурата, той попълня и две заявления. Едната декларация е за това, че дава отговор на изискванията, а другата, че ще осъществя мандата. Да, никой принудително няма никого да прави министър-председател. Но възоснова на тези всички документи президентът издава декрет, обнародван в държавен вестник и с този декрет президентът задължава Народното събрание да извърши избора. Това не е по този начин във връзка с структурата и състава на държавното управление. Кандидатът за министър-председател може да показа пред Народното събрание дори напълно друг състав на конструкция и държавно управление и друг от този, който е дал на президента. Това е в неговата власт и този смисъл там той има свободата да оперира и да каже на Народното събрание: не Ви представяме състав и конструкция, и в този случай ще се смята, че мандатът е незавършен и по този въпрос, откакто той не показа състав и конструкция, Народното събрание няма върху какво да гласоподава, добави Татяна Дончева. 

Но напълно не по този начин стои въпроса със самия министър-председател, аз не знам по какъв начин те считат да решат въпроса със съществуващия декрет, обнародван от държавен вестник. Това не е партиен конгрес, някакъв партиен конгрес, на който да разсъждаваме, подала ли е или Корнелия Нинова оставка и можела ли е да си отдръпна оставката. " ИТН " можеха просто да си признаят, че не са реелизирали мандата. Що се отнася до гласуването на проектокабинет, не е казано, че такава точка би трябвало да бъде импортирана за гласоподаване в Народното събрание тъкмо на следващия ден. " ИТН " желаеха да имат единствено свои хора в кабинета и не се съобразяваха с никой. Отнасно това, че съм наречена изменник Слави, не може човек, който не ми е споделил добър ден, да ми дава такова определение, сподели още Татяна Дончева.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР